Now or Never

Entri ni agak rojak buah sikit. BM+BI dan nasib baik tak boley taip dalam BA kalau tak maunya lagi cacamerba. Okay, it is now or never, so i’ve decided, tonight is the time. Or else, ntah bilakah blog ni akan kembali bernyawa. Nyawa-nyawa ikan kaloi barangkali T_T. Letak dalam bentuk point jelah, baru nak warm-up kan. Kalo taip dalam essay nanti kang termuntah. Dahlah memang ada sindrom selalu nak loya + muntah tiba-tiba. Eh eh.

1. Walaupun pernah bergebang mau tukar blogspot, setakat ni tak jadi sebab banyak sebab. Nama blog yang berkenan di hati dah diambil orang. Barangkali aku yang terlewat. Huhu padahal jenuh jugak menggembleng idea mencari nama 😦 Jadi, buat masa ni, i’ll stick to this beloved blog. Sayanggg silentnur, jodoh kita masih kuat. Benarlah, kalau dah jodoh tak ke mana. Kan dah ditetapkan Allah. Kita pula, perlu usaha+berdoa. Eh eh dah lari tajuk pulok. Officially, entri selamat tinggal aku sebelum ni tu kira batallah.

2. Motto hidup kini dan insyaALLAH selamanya ‘Sabar (+syukur), Istiqamah, Lapang hati’ = SIL. It’s now or never untuk bina motto hidup. Lekat kat dinding hati biar tak lupa 🙂

3. Senarai calon-calon entri akan datang. Biar korang decide yang mana satu pilihan kalbu. Hehe ataupun aku sendiri decide ikut pilihan hati.

3.1 Entri Dhiya Khairina & Ahmad Deedat. Makcik tulis khas untuk both of you.

3.2 Entri Dr. Mohd Fadzilah Kamsah -kursus dengan beliau

3.3 Entri Prof. Dr. Muhaya -KBD PICC Putrajaya

3.4 Entri Mangifera indica  😉

 

Lain kali akan tulis semua ni.

Sekian saja. Bye!

Nak berfalsafah sikit. Sikiiiit je. ‘Sinaran mentari+siraman hujan akan menerbitkan pelangi 7 warna di hati kita’. Kalau salah satu xde, x jadila pelangi kan kan kan. Faham-fahamlah maksud tersiratnya taww

 

Advertisements

4 responses

  1. pelangi petang…….”tak bercahya namum kau berseri..tapi cukup menghiburkan..hati ini……”maksudnyer pon tersirat+tersurat jugak kan?kan?kan??heheheh o_O

  2. kaklin: pelangi petang antara lagu faveret kite. ekeke walaupon dari dulu cume hafal tang chorus je. setujuu! trsirat+trsurat kan kan

    fauzi: lagu elvis presley versi bahasa melayu. dgn mksud tersirat. eh =)

    kak jas imran: memang itu yg utama pon. hai mama deedat! 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s