Selamat hari Jumaat untuk entri yang dah lewat

Hai lama sudah tak berblog. Kesian kat otak sebab semakin lama semakin berkarat. Memang sia2lah sewaktu kecik2 dulu meletakkan hobi suka membaca dan menulis. Ternyata palsu belaka. Sebenarnya, saya suka hari Jumaat yang redup dan sejuk ini. Ehh amende statement bunyi macam budak sekolah rendah bercerita pasal cuaca nian indah. Okeh, mula balik. Saya suka hari Jumaat. Haa, kan lagi pendek dan straight to the heart point. Walaupun hari ni Jumaat tapi isi cerita berkisar pasal Sabtu dan Ahad lepas. Biasalah backdated. Asalkan bukan back to the future sudah.

 

 

 

 

 

Pagi Sabtu

Kami (saya dan bapak-terserlah status anak mithali kononnye di situ) ke Mydin Putrajaya. Kononnya nak menunjuk kat bapak betapa murahnya harga barang2 Mydin. Walau berangan nak pergi awal pagi tapi terlajak keluar lewat so Mydin memang penuh dah. Yang tak syoknya, harga dia taklah semurah gila yang saya gebang kat bapak. Sebab tulah sampai balik Mydin sepanjang jalan kena bebel betapa mahalnya kicap kat Mydin berbanding pasaraya2 lain kat Banting kesukaan bapak. Percayalah, kicap pun boleh jadi topik hangat sepanjang jalan. Oh, diselang-selikan teguran cara saya memandu. Boleh pulak.

 

 

Petang Sabtu

Sudah hujan ditimpa bantal pulak. Hajat di hati nak tengok Sivaji the Boss tapi hujan. Tak clear. Rumah kayu, pohon2 merendang tepian rumah. Nyaman. Apalagi, paham sendirilah. Orang mengantuk disorongkan bantal, memang zzzzzzzzz lah. Anak dara siapa ni.

 

 

Pagi Ahad

Anak dara bapak sayalah sebab tu rajin di pagi Ahad buat kerja rumah. Dan agaknyela kan, sebab rumah saya dekat tak dekat jugaklah dengan KLIA maka adalah sorang mat saleh nama Mr. Nando datang rumah saya dan jual chain saw kat bapak saya yang tengah melepak dengan kawan2 dia. Katenye nak balik Jerman dah nak jual kira cincai je barang dia tu. So bapak saya beli 3 bijik RM1500. Err murah ke?Takpelah lama nak beli dah kata bapak. Dalam hati saya, banyaaaaaaaaknye beli nak watpe. Pastu siap ada warranty bagai lagi. Ntahlah tak paham saya. Asalkan mereka bahagia sudah.

 

 

Tengahari sampai petang Ahad

Pergi rumah Azzuri setelkan hal yang tak setel, dia bagi jambu madu kat saya. Tengkiu.. Tapi petang tu kat rumah, baru saya perasan apsal jambu tinggal sikit padahal takde tanda orang makan pon. Setelah disoal-siasat, bapak pon cakap camni ‘Oh tadi ambik 4 bijik, 1 bagi arnab, 1 bagi kambing besar, 1 bagi kambing betina, 1 buah yang ada semut tu bagi kambing kecik a.k.a anak kambing’ Ohhhh apakah motip bagi anak kambing jambu yang ada semut? Nak uji daya tahan kot. Sabar jela.

Begitulah hujung minggu saya, seorang anak konon mithali. Haha gurau je. Manusia biasa je ni, tak sempurna pon.

Advertisements

12 responses

    • kak syikin : boleh2, tp hari ape akak? coz sok kite keja n ahad ade plan tapi xpasti petang or malam. datang jap boley kan. bangi n putrajaya dekat je ;D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s