money money

Oh tibe2 tercetus idea pulak jam 4.50 ptg ni. Cerita yang menarik kalau kau banyak duit. Dan sebaliknya kalau kau tak berduit. Sebab when it comes to money, aku memang agak fail lah. Aku memang terasa diri perlu pergi AKPK. Kenapa? Sebab aku memang lemah dalam pengurusan kewangan ni. Bukanlah macam aku ni banyak duit jadi boleh belanja sesuka hati. In fact, aku bukanlah suka membeli pun.

Aku pernah pergi Shah Alam dengan duit tunai tinggal RM4.00 je. Campur syiling yang sesat dalam kereta. Sebab kad bank rosak dan tak rajin nak pinjam duit dengan orang. Dah otw baru perasan dari Putrajaya – Shah Alam kan ada tol. Duit kalau tak cukup kau nak bayar pakai ape? Kad kredit? Mau kena lempang laju-laju sebab poyo. Syukurlah selamat cukup2 duit dan selamat pergi rumah makcik dengan duit tinggal berapa sen ntah.

Jadi, di bulan Ramadhan yang mulia ni, berjimat cermat harus diamalkan. Lagi2 roadtax dah nak mati, duit bonus tak masuk lagi, dan kau tak berapa nak menyimpan. Jadi, pakai talian hayat adik beradikla apa lagiiiiiiii. Okeyyy selamat berbuka semua. Jangan membazir!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s