Julai, selamat datang

1 Julai, Jumaat. 29 Rejab 1432H. Tipu. Sebenarnya, tulah draft dari 1 Julai dulu. Harini baru ada semangat nak taip. Rasa takmau tulis sebenarnya. Tapi harus tulis supaya tak lupa. Julai, beberapa benda sedih jadi. Yang heppi pun ada tapi kena simpan dulu hehehe. Okeh, sedih balik.

Sedih 1.

Setakat ni, Itam dah 3 kali aku cederakan. Cedera 1 : aku langgar divider depan KFC Jasin. Cedera 2 : aku tersagatkan dia kat tiang rumah sewa. Cedera 3 : paling cedera sekali sebab aku langgar kereta orang tak sengaja. Cuailah aku ni kuat berangan. Orang nak keluar simpang tengok kiri kanan, aku pulak sangat unik : KONSENTRASI sehabis baik tengok depan. Huhu. Eksaited maa tengok parking kat depan tu banyak kosong terus meluru tak pandang kiri kanan. Dahla eksiden tu jadi kat parking. Parking okey, parking bertingkat pulak. Betullah malang tu tak berbau, dia berbunyi. Sedangkan aku pun trauma sampai sekarang, apatah lagi mangsa kejadian. Dahla terbang melayang duit aku RM400 bayar mangsa, Itam pulak makin cedera. What to do? Isk. Jangan risau, aku tak nangis.

Sedih 2 :

Yang ni aku surrender. Aku nangis sungguh2. Bagi siapa yang kenal Cinggu, Cinggu dah mati :(………………….Dia sakit. Dahla tengah bunting, aku ingat dia tak larat je. Ala, macam ibu-ibu yang tengah pregnant. Rupanya dia sakit. Nak ulas panjang lebar, aku tak mau. Dia mati 3/7/2011. Cuma terkilan. Di waktu semua orang tengah sibuk nak hantar ke klinik, Cinggu mati. Aku tengok dia mati. Aku seorang. Kenapa? I do not know. Aku tak mau tau kat mana dia ditanam. Aku sibuk menangisssssssss je. Cuma yang aku tau, sekarang ni tak ada Cinggu nak sambut aku balik kerja, tak ada Cinggu nak tidur kat kaki tiap-tiap malam, tak ada dah kucing garang yang memang tak lepas untuk ambik gambar waktu raya. sob sob sob sedih. Sekarang harus let go dan menyedari semua yang disayangi tu akan pergi. Cepat atau lambat. Janganlah letakkan semua kesayangan pada manusia because it won’t last forever……………………………………titik.

Julai baru 1/3 melepasi. Lagi 2/3, janganlah ada apa-apa yang sedih. Julai, jangan tambahkan sedih lagi. Ia effect prestasi kerja tau. Dan prestasi hidup. Julai, selamat pergi.