5 dalam 1 – wrap-up Mei

Semuanya demi blog yang hidup segan mati tak ready lagi ni. Walaupun mata pun dah segan-segan nak terbuka, tapi aku gagahkan juga demi blog. Dan cubaan gigih ni diserikan lagi dengan gambar-gambar eksklusif yang rasanya kalau jual, sekeping mau dapat juta2 ni. Jutaan terima kasih hehe.

Kita mula dengan gambar yang direkodkan paling awal (5/5/2011), jatuh tempat nombor 5.

Kalau dalam entri lepas, aku namakan dia ni Mang-mang, sekarang nak tukarlah. Goli den. Oh ye, entri tu ditulis dalam emo emo jadi tiba2 terus bagi nama manja kunun-kunun dekat di hati la tu cewahhh. Padahal nama cenggitu, mau cikgu tadika aku muntah lagi2 kalau tau aku ni umur 27. Jadi dengan penuh professional, aku tukar nama dia jadi Mangga. Eh macam nama majalah yang gitu2 tu pulak. Tukar lainlah. Tapi ape ye? Okeylah, buat pertandingan sapa dapat bagi nama ni hadiahnya “percutian sukati sampai bila2 takde tarikh luput ke Lestari Height”=D

lama dah tak naik atas borak-borak, jauh bebenor rasenye ye

 

Nombor 4 (8/5/2011)

Saja je beli ni masa Hari Usaha1 Lestari. Esoknya bila aku ambik gambar ni, dah berbunga riang! Tengok tu, duduk dalam plastik lagi. Terbaik dari ladanglah. Dulu kat rumah aku banyak Portulaca grandiflora & Portulaca Oleraceae ni tapi habis diracun rumpai dek bapak aku. Beliau kata ‘baik tanam cili dapat juga hasilnya’. Tapi bila aku bawak pokok cili balik Melaka, bantut pulak. Tak berhasil-hasil pulak tu. Ke dasar malas jaga? Habislah Kak Shima nanti pokok orkid yang dia mintak tolong jaga terabai huhu. Takpe takpe pokok orang insyaAllah saya jaga baik2, siram seminggu sekali no sweat lah 🙂

gemok kan. Boleh beli kat gerai unit SLP & Yap. Murah dan segar

 
 

 Nombor 3 (19/5/2011)

Las menet baru aku perasan nombor ni. Lepas tu terus gelabah nak berenti ambik gambar. Biasala kot, perempuan. Semua benda kecik pon dianggap penting untuk lipatan sejarah. Henpon aku murah jadi kalo ambik gambar sambil drive mau gambar goyang lalu menghasilkan efek seram. Nasib baik jalan Selandar-Kesang Pajak ni tak banyak kereta. Kalau kat highway, takkan la nak tipu pakai lampu hazard lepastu berenti tengah jalan? Kau ingat kereta kau je ado? Yelah, 12345. Cantik kot. Kalau terlebih 1 km, dah jadi 12346. Tak cantik. Takkanlah nak tunggu 123456. Pehhh, doblas ribu dengan seratus doploh tiga ribu. Jauh tu beza. Kena tunggu beranak pinak hehe.

jadilah warga berhemah dengan memasang signal yang betul bila berenti tepi jalan

 

Nombor 2 (21/5/2011)

Jeng jeng jeng. Ni gambar terbaru paling eksklusif. Paparazzi pun tak upload tapi aku upload. HAHAHAHA. Gelak jahat gaya sopan. Dengan kebenaran empunya badan  yang diraikan okey. Li En, heppi la tu hehe. Ni gambar ramai2 dengan ex-skulmet. Aku ingat nak buat pangkah kat muka kengkawan yang dah kawen (dapat idea dari gambar Kak Syikin dgn coursemate dia) tapi tak sampai hati la pulak. Diorang bayar zakat kan, aku pulak sukati pangkah silang. So, yang baris belakang tu semua dah kawen dan bakal berkahwin. Yang baris2 depan pulak pon akan berkahwin, cuma bila di mana bagaimana dengan siapa tu jeng jeng jeng la. Wallahu a’lam.

Oh ye, aku bakal mendesign kad kahwin Li En ni. InsyaAllah. Dah ada contoh design kad dari pihak dia. Kot2 la aku boleh buat bisnes design kad kahwin nanti.

=)

 

Nombor 1 (23/5/2011)

Bunyi drumroll sikit. Ni gambar paling baru dalam henpon aku. Cakk! Ada awek comel la kat JB60**. Nama baby ni Dhiya Khairina, anak Kak Gee. Khairina ni tak banyak kerenah, buktinya aku tak pernah pun terjaga malam hari dari tidur. Sebab Khairina waktu malam tidur sampai pagi dan takde menangis2. Ke aku yang tidur tak sedar? Bila ada baby kat rumah ni, barulah aku belajar sikit2 pasal bayi. Celoteh, tidur, main, nangis pon comel. Rasa nak cubit2 sebab geram. Aku tak pernah ada pengalaman jaga baby atau ada adik kecik sebab tu biasanya rasa kekok.

Memang besarlah pengorbanan ibu2 jaga anak. Banyak yang perlu dikorbankan – masa tidur, rehat makan, semualah. Tapi penat tu semua berbaloi sebab yang sedang dididik tu bakal pemimpin masa depan. Oh ye, macik belum belikan Khairina hadiah. Macik bagi pakej Babytv tu nak? Sebab Khairina selalu ralit tengok benda bercahaya, bergerak dan berbunyi. Ekekeke padahalnya Babytv tu free. Gurau jela. Nanti macik beli. Surprise

satu pesanan macik, jangan curik2 tengok tivi dalam gelap masa kecik2, nanti jadi macam macik ni haaa~oh rasa tua

 

Okeh, dah wrap-up untuk bulan 5.

Macik yang gigih,

25/5/2011 11.57 pm

Advertisements

5 responses

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s