‘Aku Sedih’

Sebenarnya aku dah janji dengan diri sendiri, datang ofis hari Sabtu adalah untuk membuat kerja. Tapi lepas janji ditaburi dusta oleh diri sendiri (erm sebenarnya masih datang ofis, cuma peratusan bekerja hanya 50%) , aku decide untuk tulis sebuah entri sedih yang bertajuk ‘Aku Sedih’ walaupun sebenarnya lebih pada perasaan depresi, ke perasan depresi? Entahlah. Eh sebenarnya aku gembira, tapi nak jugak tulis entri sedih. Siapa yang tak gembira kalau long lost tak berapa lost friend (sebab masih kengkadang contact di fb) kau tiba-tiba menjelma depan mata dan menjadi sebegitu dekat lokasinya? Apatah lagi dapat bersama-sama menghabiskan masa menonton 3 Idiots (yang aku dah tengok 5 kali) sambil makan KFC (yang dengan jelas aku lebih pemakan berbanding dia).

Eh cerita sedihnya mana? Depresi gila tau, sampai nak cerita pun kena mukadimah kisah heppi. Aku kini dengan rendah hati harus memaklumkan aku mungkin bukanlah tulen Malaysian. Sebab ic hilang. Ke salah letak? Aku harap dengan menulis entri ni, sesiapa yang terjumpa ic aku ke, bolehlah datang pulangkan. Tak susah nak cam muka aku, sebab glemer selalu masuk tivi. Haha. Dah seminggu lebih aku cari, nampak gayanya kalau tak jumpa haruslah aku report polis sebelum nama aku masuk Buletin Utama sebab membuat onar kat Sg. Golok sana. Na’uzubillah.

Malam tadi adik aku telefon kata dia dah tolong cari 1 rumah tapi tak ada. Terus dia cakap aku ni pelupa sebab masuk kali ni dah 2 kali hilang ic. Oh, aku pun dah lupa pasal ic hilang kali pertama tu. Maksudnya, aku memang pelupakah?????? Dulu aku pernah sorokkan diari kesayangan dalam almari, dan kunci almari tu. Lepas tu aku lupa aku letak mana diari tu. Dah cari satu rumah, menangis bagai, baru teringat aku letak dalam almari. Masalahnya, aku lupa jugak mana aku letak kunci tu. Tak pasal-pasal kena kopak almari ;(

Bila dah kerja ni aku ingat tak lupa dah. Rupanya, selalu meja kaklin jadi mangsa sebab aku asyik tertinggal botol airlah, diarilah, kertaslah. Yang paling selalu lupa letak mana, botol air dan cermin mata. Kadang2 atas kepala sendiri pun boleh tak sedar. Sekarang korang tau kan kenapa aku pakai contact lens???  

Okeylah, nak pergi berjalan-jalan secara solo kat Mydin. Teman baru tapi lama i ada seminar harini. Wish me luck, jangan jumpa bapak polisi. Saya nggaak mau diantar pulang ke Indonesia pak, walaupun atuk nenek saya asalnya Tanah Jawa. Hihi.

Advertisements

2 responses

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s