Surat buat kengkawan

Masa yang berlalu, memang tak dapat kembali. Pakcik aku kata, jangan kejar masa, nanti dia lari. Jadi, berjalanlah seiringan dengan masa. Cakap memang senang. Kalau yang tertinggal dengan masa, camne?

Surat ni ditujukan khas untuk kengkawan (korang tau siapa korang). Serius tak sangka akan jejakkan kaki lagi ke sini. UTM, Pasar Karat(serius baru aku tau kewujudan tempat ni, walaupun dulu2 masa buat asg urban, kat sinila kitorang berlegar2), Pasar Borong Pandan(ni pun tak pernah aku tau wujud walaupun 4 tahun kat UTM dulu).

Aku ringkaskan surat ni lah :

a) Janna, nak tau tak masa kitorang otw g Danga Bay malam 12 Feb 2011 tu, ada tayar bas kat depan tercabut, pastu tiba2 golek2 depan Itam. Nak elak ke kanan tak boleh, apa lagi ke kiri. Gila banyak kenderaan. Brek mengejut? Oh tak sama sekali. Syukur tayar tu golek ke tepi. Haha, kelakar seram masa tu. Nasib baik tak masuk berita pasal tayar bas tercabut lalu menimbulkan huru-hara kat area JB.

2) Fadh,  ingat tak kita naik Balai Cerap dengan sungguh ayu berbaju kurung sedondon, dengan K.Tikah sekali. Hehe, ayu? Ingat tak masa kita beli roti nak bagi ikan Tasik Tropika makan tapi tak sempat, last2 kita sedekah kat monyet2 kat Balai Cerap tu. Seram gila tengok taring depa sekoq2.

c) Kengkawan 1 studio semua, ingat tak masa buat asg urban Dr. Sarofil kat area Jalan Wong Ah Fook kot, kat area JB. Ntahpape gambar yang kita ambik. Dulu kita khusyuk dan tawadduk, tak banyak gambar posing. Sume gambar hardscape & softscape je. Kelmarin, aku jalan2 kat situ, senyum sorang2 bila teringat kenangan dulu.  Tapi ada 1 yang aku ingat tau, masa korang ambik gambar bajet S CLUB 7 ke hape ntah kat area Putrajaya masa aku dengan Pian menapak 4km lebih dari masjid Putra gi PICC tu.

d) Dulu bila kita pergi JB naik bas, mesti lalu M Suites Hotel, ekceli ada 1 rahsia, aku admire design dia dan aku tertanya2 bilalah dapat masuk sini.  Siapa sangka, ia dah jadi kenyataan.

e) Yang paling sedih tak tahan, semalam pergi pesta konvo UTM dengan kengkawan sebengkel, tiba2 teringat masa kita jalan ramai2 kat Pesta Konvo dulu. Heppi macam budak2 sekolah. Sekarang, bila tengok students kat situ, dah tua aku rupanya. Cuba cari muka2 familiar, tapi satu pun tak ada. Kengkawan, kita dah jadi super senior la~~~Tiba2 sedih. Terus berdoa, Tuhan datangkanlah seorang kawan yang pernah kenal masa study dulu.

Kengkawan, sorrylah surat ni bercampur baur. Kenangan yang indah bila dikenang jadi sedih sebab ianya dah berlalu. Sayang korang =D. So, the next reunion, bila dan di manakah? Hihi. Malacca welcomes all of you!

**entri ni patut publish dah las wik tapi aku malas. Janna, lepas ko called aritu bagitau ko ada kat UTM terus aku edit dan publish arini 😀

Advertisements

7 responses

  1. haha..sil,trus smngat u tulis entry ttg kenangan jaman dolu2..yep.alhamdulillah akhirnya aku berjaya jugak melihat improvement yg sgt moden dlm utm..i like gitu..even without geng2 lama(korg la tu)..aku jmpe en hassan..borak2..rase cm dh tue jgk sbb dulu2 mane nk borak ngan staf2 sgt..xtau nk borak ape..aku siap perkenalkan kt wahid..die kate dh kawin rupenye..emm..hembusan nostalgia btol..hope kite dpt gather mane2 nnt ek..looking 4wd to..since aku xcident,aku really appreciate mase yg ade,mane tau sok luse dh xde lg kan.,.,huhu..

    • janna : semangat kesukanan la katakan. alhamdulillah, masa dulu adalah sebahagian dari benda yang menjadikan apa yang kita jadi sekarang. dan kenangan adalah sebahagian dari momen yang menjadikan siapa kita sekarang. okeyyyy, saya berfalsampah sekejap =D. lagi2 akmar post gambar kat awi’s dalam fb, tak pasal2 teringat kenangan bagai tu. Ehehe

  2. fadh..sowi lmbt rep.ak lupe nk cek cmmnt update dlm ni.sob sob.ak g dlm last wik.yup..evn kaki stil hencut gagahkn jgk nk tman hubby training kt pasir gdang.jmpe dzul n tok kt alphabet.juz like korg.yela..korg kn lg advance gtu..waa..miss u guys so much..muchos..al pacino..domino..hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s