Datuk Polis vs. Pakcik Guard

Wahai diari, tau tak bahawa menghabiskan masa kat Kampung Buku Taman Botanikal ni memang best! Sebab ada wifi free. Heee…Lepas seminggu tak aktif berinternet la katakan. Semalam, Jumaat yang pelik. Pagi semalam hari last berbengkel, keluar pagi tu lambat jadi agak kelam-kabut. Lepas parking tiba2 kereta gerak sendiri. Isk rupanya lupa nak tarik handbrake. Ok, tarik, setel dah. Tapi entah kenapa masa nak balik tu enjin kereta tak boleh start dah. HA BIAR BETUL. Cuba 5 kali dah ni! Wawawa taktau mau mintak tolong sapa. 10 minit pikir baru perasan gear ada kat posisi D. Pandaiiiiiiiiiiii.

Petang tu pulak aku buat hal dengan polis. Tak sengaja. Sebelum tu, masa drive kat selekoh tu ada lori jalan bertentangan bagi lampu tinggi. Oh sorry bang termasuk jalan abang kot. Rupanya lepas selekoh ada road block. Ces, otak lambat digest rupanya kenapa lori bagi high beam tadi. Jadi kereta tak sempat brek terus terlajak ke depan lepas brek mengejut. Bukak cermin kereta, datuk polis terus cakap ‘lain kali kalau ada pemeriksaan polis berhenti ye’. Lalu harus buat muka comel mintak maaf dan cakap tak berniat nak jadi penjenayah. Yelah, mana tau tak payah berhenti ke, cuma lalu je.

Kenapa aku ada intention tak mau berenti, adalah sebab dulu pernah sekali tu drive kereta lalu pak cik guard UTem. Sebab kereta depan berenti, aku pon berenti gak. Rupa-rupanya pakcik guard suruh jalan. Tapi aku berenti. Konon ikut peraturan. Tulah. Salah action pada waktu yang salah.

InsyaAllah lepas ni akan berhati-hati. Hihi. Padahal tadi dah buat aksi brek mengejut. Maaf ye Itam.

p/s : Kawan2 yang baca entri ni, sila tolong doakan sekali kakak hausmet aku, Kak Gee a.k.a. Fauziah Hamzah, baru bersalin tapi baby girl comel dia terkena jangkitan kuman kat paru-paru, masuk ICU. Doakan kesembuhan baby dia ekk. Mana tau comel? of koz baby semua comel ^_^

p/s : i’m counting days and hours and minutes and seconds for something now! =D..wish me luck!!

Advertisements

5 responses

  1. hopefully bby G yg cute itu cepat sembuh..amin…
    asill next time bwk kete berhati2 di jalanan k..hehhe
    hurmm… what are u waiting for??hurmm…jeng..jeng.jengg!!

    • kaklin, i tot u g pd dah. amiin, moga Allah permudahkan segalanya. ekceli, there’s something la but u just hv to wait n see. ekekek

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s