Dirimu seharum wangian Lovely Lace.

Saya cuba jadikan entri ni short but sweet. Logiknya, tulis entri panjang adalah umpama syok sendiri dan orang malas baca. Entri pendek biasanya mendapat sambutan kerana isi padat dan tidak terpesong ibarat kayak tanpa paddle dan pendayung berstamina tip-top.

Sewaktu girls outing kat Alamanda bersama Janna & Eve, kami berdua dapat hadiah birthday, advanced dari Janna. Kawan-kawan boleh lihat hadiahnya tergantung indah kat cermin Itam. Tajuk entri ini khas buat isteri Encik Hafzan Wahid. Jangan jeles Wahid tajuk tu macam jiwang karat aish aish. Eve punya warna pink-merah sebab dia bersifat keibuan. Haha. Saya pula berwarna purple. Purple+hijau+pink adalah warna kegemaran sejak azali. Tak lekang dek panas tak lapuk dek hujan. Tapi mengapa kebanyakan hari suka pakai hitam entah.

Kami tak ada gambar kenangan kat Alamanda tu. Sebab agenda utama adalah makan-jalan-makan-jalan-makan. Masuk tengahari keluar lewat petang. Sampai sesat dari Putrajaya nak balik Banting walhal bukan saya tak tau jalan. Natijah lewatkan solat Maghrib.

Bini encik Wahid, saya sayang kamu bukan sebab kamu bagi saya benda comel dari Lovely Lace itu. Bukan sebab kamu lantik saya jadi pengapit masa wedding kamu. Tapi sebab kamu terima saya seadanya. You know me inside and outside. Ukhwah fillahi abada.

Officially, saya namakan benda bulat comel itu –ungu. Sekian.

Advertisements

2 responses

  1. haha..sil,glad that ko suke mende tu..bilela dpt naik myvi ko n tgk mende tu terhuyung hayang time ko amik corner lap..haha..punyela byk name ko bg name ungu..kalo momo ke..otoro ke..cumil gaks..haha..aku pun syg ko..sbg kwn yg sentiase menyayangi sahabatnye xkire camne pun..bile kite leh hang out lg..huhu..btw..thanks for this post..appreciate it very much..heart u much my fren..

    • janna : aku? corner lap? si ungu terhuyung hayang? HAHA. tidak mungkin lah sebab aku pemandu berhemah. lap dengan penuh sopan-santun. ungu kan universal. terus tau dia warna ungu. bila nak hang out sama-sama? baik cepat sebelum i kawin. heart you too trii and four.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s