Kenapa ya?

Kenapa ya, dah lama tak berblog. Oh, sebab mood tak datang, mungkin pergi cuti-cuti Malaysia kat Pulau Sipadan. Jadi otak dah berkarat dan kena diasah dulu dengan menonton Die Hard kat Star Movies kat MITC Ancasa ni. Bruce Willis dulu memang lain sangat dengan sekarang lah.

Kenapa ya, asal buat kursus, bengkel atau mesyuarat mesti kena duduk hotel? Terdengar tengahari tadi sorang staf borak dengan geng dia. ‘Apasal kita tak buat bengkel ke, kursus ke kat khemah tepi sungai, tak payah air-cond pakai pelita je ’. Boleh tak? Kalau setuju angkat tangan sekarang.

Kenapa ya, susah sangat aku ni nak bersyukur dengan apa yang ada? Orang dah bagi duduk hotel, senyap sudah. Orang dah bagi makan percuma, telan je lah. Masalahnya, makanan hotel susah nak serasi dengan tekak ni. Asyik loya je. Tett…bukan loya yang itu okeh. Nasib baik tidur best. Mimpi indah lagi. Heheh.

Kenapa ya, Die Hard ini sungguh best. Jadi kena berenti menulis dan dan lepas ni berazam untuk tengok Die Hard 1, 2, 3 sampai 10. Ada ke?

 p/s : Mimpi aku sungguh indah sampai rasa nak cerita kat entri lepas ni. Oh ya, boleh dah turun tangan tu ha.

Advertisements

6 responses

  1. da namanya manusia..mana ada yang pernah puas n bersyukur…hehe..
    die hard tu best eh..mcm penah tgk..haha..nak tgk gak la..kalau ko loya…ko jemput la aku.leh aku tolong perabihkan..i kuat makan..no no no..i suke makan..haha

    turun tangan angkat tangan..

    sila ..

    kalau dak sekolah rendah..cikgu suh angkat tangan dia akan angkat sampai la cikgu cakap turun tangan br dia turun..sama gak dengan berdiri..selagi cikgu tak cakap ”duduk semua” diorang takkan duduk..berdiri la selamanaya.. nak pulak aku terlupa cakap…lama gak la diorg berdiri atau tangan tak turun2… aishhh..

    bercakap dengan diorg kene selow n pelan2..dan belum tentu yg kita pesan atau maklumat yg di sampaikan akan kekal..cikgu jerit ” faham murid2″ dengan yakin dan berani mereka akan jawab secara kuatnya” faham cikgu” ..pastu tanya la semula apa yang kamu faham.gerenti takde sorang pun dapat jwb dgn betul.. adoiyai.. sabar je la

    • haha li en, lawakla cite ko ni. aku rasa budak2 tu dah tentu patuh dan taat pada cikgu li en yg cun, sebab tu diorang cakap paham cikgu. padahal terpegun dgn karisma cikgu li en. auw!! teringin lak nak tengok kau mengajar cmne. meh meh datang melaka, aku ajak ko makan tempat best2. hehe.

  2. haha..mmg..kite akan asik bertanye kenapa,kenapa dan kenapa bape byk kali daa..bersyukur dpt mkn hotel..huhu..nak jgk…xajak i pun..kenapa lame kite xjmpe?rindu la..btw, Die Hard skang smpi 4.0 saje cik..tgkla die hard 4.0,mmg best sgt..two thumbs up..sbb 4.0?sbb berkaitan komputer,,haha,,dh merapu psl die hard pule..huhu

    • janna ko ni memang terer bab merapu kerapu ni. okeh aku pon dah start merapu. oh aku tau die hard ade sampai 4.0 saje. cume xpernah tengok. bile la kite dapat jemaah tengok cite macam dulu2 ni. ait.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s