Buku hidup saya versi pahit

Macam best pulak taip dalam point. Antara koleksi kenangan pahit saya secara amnya ;

  • Sekolah rendah. Darjah 2. Saya & beberapa kawan sekelas dijadikan model murid tak siap kerja rumah. Kehkeh. Malu tau sebab kena konvoi pegi kelas sebelah bawa homework tak siap lepas tu duduk sekumpulan kat belakang (ada macam kandang) sambil buat homework. Cikgu yang ajar budak-budak  kelas tu asyik bebel kat diorang suruh jangan jadi macam kitorang. Dahlah ada budak darjah 1 yang saya minat kat kelas tu. Aish kecik-kecik gatal. Sebab tu kot besar tak gatal dah. Haha perasan.

 

  • Sekolah menengah. Ade ke patut saya & beberapa senior kena denda cari rambut (cari rambut, bukan cabut rumput eaa)  kat Musolla Puteri sebab kitorang curik-curik naik atas mandi-manda waktu gap Maghrib ke Isyak. Lepas kena denda siap kena ceramah agama lagi kat courtyard tengah tu, semua orang boleh tengok. Jatuh saham seposen. I jujur tau sebab tu I mengaku.

 

  • Dekat Uni. Ada seorang mamat tu macam suka kat saya.(saya tak brag, sebab saya taip ‘macam suka’.) Tapi saya macam suka kat kawan dia tu. Alih-alih kawan dia tu pulak nak kenenkan kami berdua. Hancur hati saya. Eheh. Nasib baik tak berjaya sebab saya memang pandai berlakon tak ada perasaan. Akhirnya semua pun bawa haluan sendiri. Pahitnya diingat kembali. Hehe.

 

  •  Lepas grad. Arwah ibu kata, kita mesti berani hadapi semuanya. Belum cuba, belum tahu. Sayangnya, saya bukan begitu. Saya ada satu tahap yang akan give-up serta merta. Dan bimbangkan benda yang tak penting. Macam masa tu, saya poyo seronok bila pass exam PTD dan kena pegi PAC kat INTIM Kemaman Terengganu. Siap senior bagi tips-tips masyuk lagi.

 

  • Well, saya end-up tak pergi pun PAC sebab pagi tu kaki terseliuh kat toilet kerana saya terrrrlalu banyak fikir macammana nak pergi Kemaman instead of fikir strategi nak pass PAC. Dan demam sebab hari-hari ‘jogging’ dengan M kat Dataran Banting tambah work-out sebab dilatih oleh M si jurulatih silat. Sungguh pahit kenangan itu. Haish. Padahal di mana ada kemahuan di situ ada highway. Eh, Adnan Sempit jangan marah.

 

  • Waktu dah kerja. Di waktu ni, saya di tempat kerja. Lepas solat Zohor tadi, tekak saya rasa sangat pahit kerna macam ada bunyi pintu berkeriut dan saya sendirian saja di tingkat atas. Ca Alip Ba Wau Ta!!!!!!!!!!! 
Advertisements

5 responses

  1. menarik jugak dlm bentuk point..pahit itu kdg kala penyeri hidup ada hikmah yang berlaku disebaliknya….renung2kan dan selamat beramal…hehe

    bila kamu kene denda? kamu jiran bilik saya masa tu…tak perasan pon..hahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s