mimpi separa-ngeri

09.58 a.m.

Malam tadi aku mimpi separa-ngeri. Mimpi separa ngeri adalah mimpi yang menakutkan tapi tak ada kena mengena dengan hantu. Aku tahu, memang sangat tak afdhal kalau kau dah besar panjang tapi masih takut hantu. Okay fine, aku tetap percaya kuasa Tuhan melebihi segalanya. Mungkin aku banyak tengok cerita hantu Sundel Bolong, pontianak vampire segala bagai kecik-kecik dulu. Lepas tu masuk dalam memori jangka panjang terus tak boleh lupa sampai sekarang.

Malam tadi aku mimpi aku gaduh dengan students. Agaknya aku banyak pikir pasal diorang ni. Lepas tu aku cuti sesuka hati dan kena pecat. Agaknya sebab aku dah tak sabar nak pulun cuti seminggu 1 minggu lagi ni. Banyak kali aku terjaga malam tadi. Agaknya itu signal supaya aku bangun tahajjud waktu malam, tapi tak berjaya.

But well, the real reason kenapa aku mimpi separa ngeri malam tadi sebenarnya mesti sebab aku tengok movie, thriller bunuh-bunuh ala-ala ada kaitan dengan fizik petang semalam. Pembunuh tu boleh baca minda kau tau tak. Terus lekat dalam minda separa sedar. Dan jadi mimpi separa ngeri aku walau tak ada kena mengena dengan plot cerita.

Bai. Aku nak pergi jumpa PM sekejap lagi kat PICC.

p/s : entri aku ke PBAKL tak dapat dipublish lagi sebab masalah teknikal. Sabar ya kawan yang dah tunggu tu 🙂

Advertisements

6 responses

  1. wah..aku pon mmpi sgt ngeri smlm..mmpi pontianak main chak2 ngan aku..sgt seram oke..huhu.bgn2 trus g weewee..huhu..kene bykkan selawat cmni..ke tdo xbasuh kaki..hehe

    p/s:nk ikut jmpe BIJAN la..hehe

    • awat mimpi ko macam berbau lawak? pontianak main chak2? haha. jahat aku ni. maybe pontianak tu nak kurangkan level keseraman mimpi jadi dia pon main chak2 sekejap.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s