Sakit Rumah

Minda kosong sekarang. Idea banyak tapi serabut. Jadi tak tau nak keluarkan yang mana. Macam mana nak boost semula semangat?

Orang = balik cuti semangat sebab dah recharged tenaga masa cuti.

Aku = balik cuti rasa nak balik rumah lagi. Mengalami sejenis penyakit yang dipanggil ‘Sakit Rumah’. Nasib tak sakit hati.

Kadang-kadang manusia rasa tak bahagia. Padahal bahagia tu datang dari dalam diri. Kau tak perlu kaya, glemer, atau ternama (tak sengaja terletak nama-ternama). Untuk bahagia, balik rumahlah selalu. Jangan melepak atau hang-out atau gantung keluar diri sendiri di mana-mana pusat membeli belah yang kau cuma beli lepas tu belah. Baik duduk rumah lagi seronok sangaaaaaat.

pinjam spanbob kak lin.

Untuk orang yang tidak sakit rumah, sila skip entri ini. Maaflah pada sesiapa yang baca entri ini, aku terekspresi kerinduan terhadap rumah la pulak. Apa-apa pun, sokongan dan cadangan anda amat dihargai!!! (gaya macam baca text selepas menang award).

Sekian terima kasih.

InsyaAllah entri selepas ini lebih ilmiah dan berbaloi-baloi untuk dibaca. Selepas aku muhasabah diri sendiri. Amiin.

Advertisements

3 responses

  1. sabarla banyak2..hidup ni memang perlukan pengorbanan. bukan awak sorang je yang ade feeling camtu. most of us memang akan homesick pada kampung halaman, but as i said b4, we must sacrifice something for the better life. to do or not to do.

  2. anon : Betul la tu, sekarang dah insaf sikit. Apa nak buat, dah takdir kena merantau. Alhamdulillah..tengkiu for the advice ;D

    li n : U bikin i jeles. uwaa..mau nangis sekarang..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s