Selamat Hari Lahir Siti Nurhaliza

Selamat hari lahir kepada….bukan Siti Nurhaliza. Tajuk atas tu gempak saja. Tapi tak tipu sebab harini pun hari lahir dia. Bukan HARI JADI eaa..bapak saya marah nanti. Selamat hari lahir atau bahasa orang inggerisnya : HAPPY BIRTHDAY. Cuba tukar : BIRTH = LAHIR. Macam mana jadi hari jadi entah tak tau.

Selamat Hari Lahir kepada Azmi a.k.a Jemi. Anak nombor 3 dalam famili. Jemi ni :

1. Antara adik-adik saya, dia yang pertama sekali pernah bagi komen kat entri saya. Sokongan padu.

2. Dia pernah buat tragedi kat pokok limau kesayangan saya. Pokok limau yang saya sangat sayang sebab boleh panjat-panjat kecik-kecik dulu, lepas itu berbuah lebat, telah mati akhirnya sebab Jemi siram dengan baja spesial = minyak 2T konon-konon nak bagi pokok lebih subur. Tetapi, kerana minyak itu, pokok limau telah bantut lalu mati. Regress, and resorb.

3. Sangat gila memancing. GILA. Dan expert. Yang itu perlu saya tabik. Kenal segala jenis ikan. Jadi, ada Pegawai Perikanan tak official di rumah kami.

4. Paling open dan banyak cakap. Yang itu, hmm..ada pro dan kontranya..Teman gaduh di rumah = Jemi. Saya selalu tension dan stress sebab dia suka cari gaduh. Tapi sekejap saja. Haha. Well, itulah adik-beradik. Walau tak sebulu, tapi tetap bersatu!.

5. Boleh bawak diri kat mana-mana. Campaklah kat mana-mana pun takpa. Pakcik-pakcik ke, makcik-makcik, semua boleh.

6. Dulu kecik-kecik selalu compare tangan ramai-ramai dengan arwah mak sekali join. Teka tangan siapa paling lain? Jemi la. Lepas itu arwah mak buat muka serius bagitau Jemi sebenarnya anak orang lain, terjumpa tepi jalan. Dia akan mengamuk dan percaya.. Haha..gotcha!!!

7. Suka tunjuk terer hal masak-masak. Agak superb la, kalau maggi goreng boleh order kat dia.

8. Okeh, cukupla tu..Banyak kerja ni. SELAMAT HARI LAHIR SEMOGA MURAH REZEKI DAN SIHAT TUBUH BADAN. SEMOGA DILINDUNGI ALLAH SELALU. Walau Jemi takkan baca ini, saja nak ucapkan juga đŸ™‚

Advertisements

3 responses

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s