home sweet home

Rumahku syurgaku. Baiti Jannati. Home sweet home. Hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri, baik lagi negeri sendiri. East west, home is the best. Siapa setuju dengan semua pernyataan saya ni, sila angkat tangan!!!Fine, walau saya tak nampak, mesti ramai yang angkat tangan, dgn ibu jari kaki sekali. Jangan angkat kaki sudah.

Okeh, kali ni nak cerita sikit tentang rumah sendiri. Bukan besar pun, cantik sangat pun tidak. Kemas, no no no. Boleh bayangkan kalau cuma lelaki yang ada, tanpa ibu sebagai suri, tak perlu expect untuk rumah yang kemas teratur, bersih siap makanan lauk pauk pelbagai terhidang tiap kali balik kampung~(ingatan untuk diri sendiri ;p). Automatik diri sendiri pun jadi malas bila balik rumah dan asyik-asyik zzzzzzzzzzz sahaja.  Haha.

Kalau entri yang sedah-sudah dulu, saya cerita tentang interior rumah, ha..kali ni tentang exterior pulak la. Balik baru-baru ni, laman depan sudah clear, tak tau nak wat apa. Lepas penat zzzzz, jalan-jalan sekeliling rumah (macam YB) dan nampak ini :-

buah-buahan di rumah saya

Biiznillah, bila dia masak ranum, sempatlah kitorang kerjakan beramai-ramai. Cuma takut kalau Jebeng2 & A..bangla dah skodeng siap-siap nak curi, memang hampeh!!! Harap-harap nanti dapat rasa lagi makan buah bawah pokok. Best gile..Hehe..Lepas itu, saja snap gambar ni :-

 

Oh, homesick lagi sekarang ni…

p/s : Don’t take things for granted. Everyone can succeed in their own way, because ALLAH created each and everyone of us with our own specialities. Everyone is different. Accept them for what they are 🙂

Advertisements

4 responses

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s