19 20 dan 21.

Bismillahirrahmanirrahiim. Mulakan dengan bismillah, biar barakah 🙂

Okey, tambah 1 lagi, 18hb – hari bersenang-senang. Bagi award kepada diri sendiri sempena seminggu kerja dan Maal Hijrah. Terasa belum berhijrah all out.

19hb., siang – Merewang di rumah Pengarah. Datang dgn Kak Dayah & Kak Ida. Hujan lebat tak cacatkan majlis. Hujan rahmat. (Ustaz Rahmat jangan perasan). Tetamu berduyun-duyun. Staf pun ramai datang tolong. Teo dan TK pun ada. 1 Malaysia!. Gambar lanjut boleh tengok di fb. Tak banyak gambar sebab tangan kami ligat buat kerja AJK Hidang (statement perasan, padahal segan nak tangkap gambar lebih-lebih sebab kat rumah orang).

19hb., malam – bas 930 ke Alor Setar. Sakit badan naik bas sepanjang malam. Padahal zaman belajar dulu selalu dah. Terima kasih Kak Dayah & suami sebab belikan tiket & hantar sekali pergi Melaka Sentral. Siap escort lagi tu. Hehe.

20hb., pagi – Sampai jam 600 pagi. Shahab Perdana. Pertama kali seumur hidup. Terima kasih Kak Surin & suami sebab ambik kat Shahab Perdana dan bagi tumpang rehat-rehat kat bilik hotel while diorang jalan-jalan. Sebelum tu, sempat saya mengekor p sarapan sekali. Maafla ye, saya memang muka tak malu.

20hb., tengahari – p kenduri rumah Kak Syikin dengan famili Kak Surin. Lepas itu volunteer bawakan hadiah Kak Su konon-konon perasan bawakan hadiah untuk pengantin. Kak Syikin make-up lama sangat (oke jangan marah na kak..), so Kak Surin tak sempat jumpa sebab kena naik feri pukul 2. Lepas itu, saya muka tak malu membawa diri sendiri di sepelusuk rumah Kak Syikin. Berborak-borak dan makan-makan. Buat seperti rumah sendiri walhal baru pertama kali datang. Maaflah ye tuan rumah kalau tersalah-silap. Nak tengok gambar, di fb. Tak banyak sebab tiada geng nak berposing lebih-lebih. Malu ah.

20hb., malam – Terima kasih Kak A’in belikan tiket. Terima kasih keluarga Kak Syikin sebab layan saya tip-top. Saya tak perlu dilayan pun sebab semua orang kan bizi. Terima kasih Kak Syikin dan suami sebab hantar ke Shahab Perdana untuk naik bas jam 1130 malam. Dan, jam 530 pagi saya tiba di Putrajaya. Terima kasih Hamnah sebab ambil saya walau bawak bapaknya yang sibuk berdengkur kat sebelah.

21hb., siang dan 22hb., pagi – Terima kasih family sebab tak kisah saya tidur banyak-banyak kat rumah. Walau dengar mulut berbunyi-bunyi. Susah-susah 2 adik saya dengan redha ikut hantar pergi Melaka subuh-subuh hari..Hari ini saya kembali…ke Banting. HAHAHA

Advertisements

2 responses

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s