Aku, hujan, sunshine & belangkas

Selak-selak birai yang menutupi tingkap ofis, hujan sedang turun membasahi bumi Melaka ini. Menyirami pepohon agar subur menghijau, supaya bekalan oksigen dapat kita hirup. inhale..exhale..inhale..exhale. Sampai bila pinjaman nafas ini, aku pun tak tahu. Kalau ada yang tahu, sila angkat tangan. Confirm semua tak tahu.

Hari ini, penyakit ‘M’ tu datang lagi. Siapa-siapa, tolong bagi motivasi sikit kat empunya diri ni, kata akal. Kata hati pulak : takpe, kadang-kadang kena rehat gak, jadi marilah menulis di blog. Ape-ape-ntah. Em, aku ikut kata hati.

Akal kata, cuba rajin sikit cik empunya diri, inject sikit minda tu bagi bergerak to the MAX. Tapi oleh sebab kata hati menang, aku teruslah tulis-tulis entri baru. Lepas ni, format @ restore otak biar jadi baik & rajin & pemurah. Eh, macam komputer lak boleh format-format. Upgrade boleh?

Kawan-kawan yang disayangi, jom sama-sama nyanyi lagu ni :

You are my sunshine,
My only sunshine,
You make me happy when skies are grey,
You’ll never know dear,
How much I love you,
Please don’t take my sunshine away…

NahwanNur & Eve ingat kot lagu ni(ESURCA). Lagu ini buat aku happy.

Oh ye, dulu aku pernah buat azam main-main cakap kat bapak,”Bapak, saya tak nak balik rumah bulan 11 ni, nak berdikari kat Melaka”. Tak serius. Sekali, TUHAN MAKBULKAN ‘azam’ aku..sebab :
1. hujung minggu lepas–> kem pembangunan diri kat MTFF
2. hujung minggu ni –> InoREKA peringkat kebangsaan kat Dataran Pahlawan
3. hujung minggu depan–> program Team Building kat Kluang
4. Sebenarnya, aku sudah homesick.

Untuk pujuk hati, dengar ayat ini, “kualiti bersama keluarga lebih tinggi nilainya dari kuantiti.” So, aku akan duduk diam-diam kat Melaka dan menantikan hari lusa yang indah untuk menelefon semua orang yang aku sayangi berbekalkan kredit FOC. Get the hint everyone? Bagus. Jangan tegur kalau kamu nampak aku dan handphone-bapak-bagi-satu-masa-dahulu ini macam belangkas di hari lusa.

p/s : Akal selalu cakap : berhentikan blog ni. STOP the writing thing. Dah, berenti tulis-tulis kat sini. Aku patut dengar cakap akal tak?

p/s: sekarang hujan dah renyai-renyai, mana sunshine-nya?

sunshine

mentari menari-nari

Advertisements

3 responses

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s