Ruralnya…

Kadang2 rasa kesal (bukan menyesal ya..) sebab xmenjaga eviden2 knangan masa lalu. Malam tadi, bukak cd-cd lama, cari asg  tajuk ‘Homer eats Apple’..Haha..asg graphicpaper bag. Jumpa sofkopi. Dlm Corel Draw. Tak boleh bukak. Ait..rasa pernah jpegkan dulu..Dulu lupa nak ambik gambar paper bag yg dah siap tu.

Ingat lagi, dulu ada 3 asg…1.logo,2.poster,3.paper bag..paling suka no.2.&3. anak yatim & Homer makan epal~you are what you eat~.Huhuu..Nanti try cari lagi softcopy, pastu tampal kat sini.

Hmm..dulu2 tiap2 sem berjalan2, atas nama ‘site study’.Hehee..

Sem 01 + Sem 02 2003 2004-Desaru (huh, ada pakcik kera curik lunch aku kat tpi pantai nan indah permai tu)…-Tg.Balau…-Langkawi (muzium padi, Kuah, Datai, Andaman Anyaman etc.)…-*JKM p Sabah-UMS-Kundasang-kaki Mt. Kinabalu.

Sem01 + Sem02 2004 2005 ===Ecology + Community Studio -Singapura (wetland, Raffles Square?), Terengganu (Pulau Duyong, Psr Payang, Tanjung Rhu, spa mana2 ntah)

 Sem01 + Sem02 2005 2006 ===Urban + Resource Studio-Jasin (ni paling nostalgic, stlh 4 tahun b’lalu..aku kembali.~mozek.mozek.kehidupan~),…-Cameron Highlands (kempen jalan kaki sampai kurus. nasib baik sejuk. daki Gunung Jasar, p Boh plantation bla bla bla. tumpang solat rumah kat cerun bukit..tq skali lagi-Tanah Rata-Ringlet-Brinchang)

 Sem01 + Sem02 2006 2007 ===Topical + Final Comprehensive Studio-KL (FRIM, muzium ke arkib negara?, main Sunway Lagoon )…++last skali, haha..Kampung Kundang..aku kan rural+rustic. ke mana2 aku p, identiti aku sbg org desa xboleh dibasuh (haha..ayat Andrea Hirata).ni site aku, dan ini gmbar2 dia yg xbrapa nak lawa..

 

 

 

Presenting…

 

 

freehand section elev. nih!

freehand section elev. nih!

detail plang..autoCAD+putushop+corel.draw

detail plang..autoCAD+putushop+corel.draw

.my.own.perpectives..antaranya..

.my.own.perpectives..antaranya..

kampung.kundang..macam2 ada..

Advertisements

10 responses

  1. Assalamu’alaikum sil,

    subhanALLAH, really missing our good old days. Kalau kamu tak lari dari ruralnya, jadi serasanya kita tak lari dengan sub-urban dengan perisa reklamasi… erk iyakah?

    Tapi, kini cita-cita ku untuk menjadi seseorang yang pakar di dalam bidang Islamik landskap. Biarlah orang kata tiada istilah Islamik dalam rekabentak dan alam bina, atau apa sahaja. Tapi kita tetap pasti, Islamik landskap itu ada, samada implisit atau eksplisit, tangible or intangible.

    p/s: Rasanya masing-masing ada identiti dan kecenderungan masing-masing. Dan itulah yang membentuk dan menjadikan siapa kita. Dan perbezaan kecenderungan sesama insan inilah yang melengkapkan kitaran hidupan insan buat sama-sama mencari mardhatillah demi meraih husnul khatimah dan seterusnya jannah.

    Biarkanlah malu mendahului jangan culas yang meraja. Mintalah, kerana kita sememangnya amat kerdil… ALLAHUMMA BARIKLANA FI SHAHRI RAMADHAN. ALLAHumma amiin.

    • nahwanNur : rasenye, ‘islamik’ tu ade d mana2..kdg2 org je yg menafikan sume tu..a ah, kamu mmg xlari dgn sub-urban+reclamation..ingat lagi zaman2 tu..hehe..smoga cita2 kamu berjaya, insyaAllah. aku sokong & sedia mmbantu wherever needed, and if aku mampu, hehee..

  2. cantiknya!!!!!! terima kasih sudi kongsi ye..rugi betul kalau semua ni hilang dalam simpanan..:) kampung kundang ye? memang betul, semua ada,hahah..selalu lawan bola ngan kampung kundang tu..diarog tak terer,haha

    • Acaii : trima kasih:) tu la, syg betul. sbab tu sy uplod sikit2 dlm blog ni. kampung tu kan menang kg t’cantik peringkat kbangsaan.ketua kg dia mmg best!.haha..xterer?geng rtb ka yg slalu menang..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s