Akuaria

Di atas tahap kerajinan yg agak melonjak2, aku coretkan satu lagi memori zaman kanak2. Entri ini bukan ditulis kerna aku teringin atau berkehendak nak p Akuaria..Elehh..tak payah..kat rumah aku pun ada Akuaria, cume berkali-kali ganda lebih kecik, dgn spesies2 ikan belaan yg juga berkali-kali ganda lebih sedikit.

Hobi bapak aku adalah membela & membersihkan akuarium, sebelum bertukar kepada hobi baru : menanam cili & meracun pokok2 bunga yg tidak dianggap berfaedah. (Contoh: taman groundcover yg aku usahakan musnah diracun bapaku)..Dan aku paling tak boleh lupa idea bapak aku meletak akuarium xseberapa kami tu di tengah2 meja makan kat ruang tamu. (zaman dulu2 takdak sofa segala..meja makan tu ja..). dan dah dekat raya masa tu.

Jadi, keadaan atas meja adalah dgn akuarium di tengah2 & kuih raya di sekelilingnya, yang mana, bila tetamu datang, diorang lagi syok dok perhati ikan dalam tu dari dok menjamah kuih raya. Ikan tu pun pandai posing lincah, perasan jadi the centre of attraction..Dulu aku rasa unik idea bapak aku, tapi sekarang aku musykil, ntah2 tu idea bapak aku nak menjimatkan kuih raya tak?

Advertisements

2 responses

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s