Pengucapan Awam

Dah lama rasanya xbuat pengucapan awam..Sejak zaman uni dulu2, adela selalu, almaklumlah banyak sangat projek, so mesti kena ada presentation. Dan selalu gak, bile dah nak pindah sekolah, kena bagi pengucapan awam depan students..Selalu haru-biru dan cacamerba ntahpapa..

Dan Ahad lepas 26 Julai 2009, sekali lagi setelah sekian lama, kena buat pengucapan awam..serious xdak idea. Tengok kawan2 sekursus induksi ni, semua idea hebat2 + mantap2 wif information..Last2, aku belek2 balik silentnur yang usia dia baru sebulan setengah ni..haha..and, dapatla idea nk cerita tentang memori, nostalgia zaman kanak2 aku.

Sangat xberinformasi, tapi at least i can share something wif the whole crowd kan..aku belek balik cerita kucing and tupai aku, tapi xdapat cara camne nak ringkaskan cerite2 tu within 5mins. Last2, aku buang part anak tupai mati lemas, edit jadi fiksyen sket (sorila atan, dalam cerita aku depan crowd tu, atan yg jadi pembunuh anak tupai, walhal sebenarnya, aku yg termembunuh anak tupai tuh)

Sungguh xdak idea nak memendekkan cerita, dan aku xsedar aku dah tertambah fiction lak pasai anak tupai, sehinggalah disedarkan oleh Teo..yg aku telah memutarbelitkan cerita & meletakkan kesalahan kat kucing aku..insaf2. tqvm na..

bukan katak bawah tempurung, tapi katak dalam periuk terkepung~

Dan tibe2 teringat perihal katak yang pernah aku cuba bela dulu, tapi xpernah dok cerita kat blog ni..macam geli. Lain kali aku crita..Yang penting, aku dah refresh semula kenangan2 zaman kanak2 aku yang macam best tuh..=)…and semua kenangan tula yg menjadi lipatan sejarah hidup aku, dan menjadi part and parcel of my life, menjadikan aku siapa aku sekarang ni..

Advertisements

2 responses

  1. Salam,

    wah back to the future… hehe. Betul sil, yang lalu itu lipatan yang membuah bentuk diri kita sekarang.

    Lama berkursus na 🙂

    p/s: Bab katak tu i nanti kan. I wonder, does it was once your frog-prince? … ong ong… 😀

    • frog prince yg mane satu ni? hehe lawak2..
      lama bkursus?
      lama dah balik ni..
      dah jadi org melaka balik after jadi org kedah for almost 2 weeks 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s