A.P.C. + S.K.T.

“Biarlah kite bekerja dengan niat yg ikhlas keranaNya bukan kerana pangkat,status,nak dpt APC atau nak score SKT tinggi
 
Aku terbaca kat shoutbox sorang kakak senior, pegawai LI jawatan dia, dan sangat ceria orangnya. Kakak ni pernah cakap ‘buat kerja kena happy, jangan tensen-tensen’..wah2..berbunga2 semangat aku dengar..tapi takat tu je la..sebab hari ini & di saat ini, Isnin 13 Rejab yg penuh barakah..aku dilanda monday blues..yakni kemalasan membuat kerja__*^*
Aku nak jadi macam tu gak~entah bila ye..semoga kerja2 yang aku lakukan kat sini semuanya ikhlas kerana Allah. Dan, yang penting kualiti kan, bukan kuantiti!

 “ALLAH SWT tidak akan membebankan hambaNya melainkan dengan apa yang termampu dipikul oleh hambaNya itu”

“Sesungguhnya Allah menyuruh kamu menunaikan amanah kepada yang berhak menerimanya”.

 (An-Nisaa’ : 58)

“…tanda2 kasih-sayang ALLAH terhadap hambaNya ialah dengan diberikan ujian ke atas hambaNya itu… “
Aku akan jadikan semua tu sebagai panduan. Ikhlas. Tulus. Amanah dalam buat kerja. InsyaAllah. Bukan kerana A.yam P.ercik C.omel atau S.ayur K.ailan T.emah. Tidak sama sekali!!!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s