U.T.M.

Pengangkutan utama aku pergi & balik Banting-Skudai suatu masa dahulu adalah B.A.S..Biasanya Banting-KLIA-Nilai-Seremban-Skudai-UTM. Peribahasa kata ‘ jauh perjalanan luas pengalaman ‘, tapi kadang2 aku rasa ‘jauh perjalanan amat memenatkan’. Tapi, di kala final year, aku selalu balik Banting-PJ-UTM. Transit dah kurang, sebab dulu B.A.S.,lepas tu C.A.R. Balik dgn janna.  Miss janna, pekabar?..Heheh..

UTM memang sgt best bagi aku. Walau itu adalah tmpt yg paling aku xmau pergi, 6 tahun dulu. Byk tempat2 best yg kami selalu jalan2..Balai cerap, taman tropika, hutan herba?, taman rusa, PSZ, tasik UTM, MSI, padang kawad, sekadar menyebut beberapa nama..xketinggalan, especially KTC. Kolej yg sgt best!!!

Byk gak kenangan terindah kat UTM, pernah sekali, aku tertidur kat pondok bus depan FAB, iyela, mlm2 ktrg tunggu bus yg xsampai2..Dan, tringat kat sorang abang (dah kahwin & beranak-pinak) drebar bas KTC-fakulti, yg very peramah & suka senyum. Yg paling xboleh lupa, janna gelar dia ‘Abang Rambut..’ Hahaha..sebab rambut dia amat lawa ala-ala model iklan rambut..& kami terus panggil abang tu Abang Rambut lepas tu!

Dan banyak lagi ingatan2 kat UTM yg cuba aku taip kat sini. Skrg in process mengingat~~kawan2, lecturers, kolej, library tempat aku rajin pnjm novels & download citer from internet (yg ni off-record!)ikan2 tasik yg kami selalu bg makan roti basi~Haha, ikan yg b’hati kental+b’semangat waja, makin gemuk even kami bagi makan kek basi warna biru!!..

Till next time..akan aku taip lagi macam-macam about UTM. Tajuk dia -Macam-Macam UTM!!

Macam-Macam UTM~~bakal hit!!

Macam-Macam UTM~~bakal hit!!

Advertisements

2 responses

  1. Salam… mu buat ku rindu bangat sama UTM… jatuh bangun, tergolek terterap. Terduduk terbaring, dan akhir kita berdiri balik, di sana lah. Dan sebab adanya di sana, maka kita di sini sekarang, di tempat kita sekarang.

    Janna kata nak ke UTM ya bulan 8? tak kire, gue nak ikut. Hehe. Gue rindu bangat sama itu tempat 😀

    • aku pun rindu sama utm..kat situ la kt jadi dewasa (iye ke?..)
      jatuh n bangun semula..
      jom pakat terjah utm ramai2..
      p/s : ape tu terterap? adakah common name dlm bhs mlayu fushah bagi sejenis pokok?
      hahah..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s