Tuan Haji

Tuan haji, begitu nama pengarah baru kami dipanggil. Lebih Manja & mesra. Ini kali pertama aku nampak tuan haji secara formal, dalam meeting kami. upclose lagik. Before ni pernah nampak sekali imbas 2 kali. 1st-kat Jelebu, masa kami pergi audition. Heheh..2nd-masa tuan haji jalan dgn pengarah lama. Sebab pakai baju batik, aku expect tu pegawai luar.

Dan ternyata tuan haji sangat agak lawak+bernas+bijak dlm memberi idea. Warak & alim. Sempoi je menyetelkan masalah. Memang kehadiran dia agak memberi anjakan paradigma kot kpd kami semua.

Yang paling best aku ingat adalah bila sign attendance. Nak dijadikan cerita, ada antara kami yg tertulis nama dia kat ruang tulis nama utk pengarah yg sengaja dikosongkan. Tuan haji ni plak xdak masa kertas attendance dipasskan. Lastly, bile kertas dah habis round meja persidangan, sampai kat tuan haji semula. Aku seriau gak, kot2 tuan haji mengamuk sebab ruang kat atas untuk dia tulis attendance xdak. Tapi, dia belek2, tengok atas bawah kertas, dan dgn sempoi, menulis nama & sign di ruang last sekali, bawah sekali antara semua ahli2 majlis miting!

p/s: take note, reminder for me, kita kena tinggalkan space utk pgrh, KJKK, KJPSH & pegawai2 kanan utk attendance! Semua orang yg berhak harus direspect!

Oh formaliti, oh birokrasi, oh protokol!

Advertisements

7 responses

    • bukan mak ko ke bos kat dept ctu?
      heheh..ala janna, certain pgrh xmain dah pakai kipas, kena pakai air-cond trus bru berjaya..haha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s