kittun…#2

let me share more stories tentang kucing2 peliharaan aku, so that kisah ni will remain dalam kepala aku. Kalau xberapa ingat, I can just refer to this blog >_<..

        Ingat x pengalaman pertama mandikan kucing? (ces, orang lain citer pglmn mandikan baby kan..)..aku ingat lagi, mase tu sekolah rendah, tringin nk mandikan kucing dgn mandian yg paling best la konon. Xpernah ni mandikan kucing. B4 ni, tgk kat tv je.

 

So, in order utk mdapatkan basuhan dan kelembutan bulu kucing yg maksima, aku ambik setengah buku sabun warne biru (curik dari bilik mandi), bagi b’buih2 dlm besen, n celupkan sekor kucing aku. (ingat lagi lokasi mase tu, kat tepi tingkap dapur dekat bilik mandi)..tp ak xsangka, proses mandikan kucing sangat susah. kucing aku mengiau2, mencakar2. Kuat. Macam xseronok..aku rase,biasela, 1st experience..

 

And after bilas n lap2 sikit, I let the cat bebas menjilat2 bulu yg basah. Kucing tu g turun bawah, golek2 atas tanah..macam xsihat..coz die golek2 dgn x b’maya..aku panik. Sepanjang hidup aku, xpernah dgr citer kucing sakit sebab mandi…aku confuse. Maybe kucing aku spesies xboleh mandi. Sblm aku semakin keliru, aku tanya arwah mak…kenapa?

 

Dan rupe2nye… I learnt another lesson that day..jgn sekali2 mandi atau mandikan kucing anda atau ape2 benda hidup dengan sabun basuh baju warne biru, apatah lagi kalau jenama die FAB atau BREEZE…panas..dan jgn ambik ape2 tanpa izin, even benda tu dalam bilik mandi anda.it might be dangerous 4 ur pets.hahaha..syukur alhamdulillah kucing tu xmati..cume culture shock + panas je..free2 dapat mandi sabun basuh buku kaler biru…habis mati semua kuman (dasar xbljr bio..)

Advertisements

2 responses

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s