kittun…#1

       Pernah x bela binatang selain kucing? aku pernah cuba bela tupai. anak tupai… tapi xberjaya. kenapa? sebab aku dah ‘termembunuh‘ binatang xberdosa tu. well, sort of…tapi kenapa aku letak kittun as tajuk? krn this story starts with atan, kucing jantan yang prnah kami bela dulu.

 

          Kisahnya..adik aku terjumpa sekor anak squirrel, sangat comel. rasa nak bela…beberapa minit after mengangkat anak tupai tu sbg binatang peliharaan kami, kami pun dok belai2 bulu die. suddenly, atan yang jd pemerhati dr jauh terus terkam anak tupai yg xsmpat kami bagi nama. suspen..kami kelam kabut. adik aku pantas meleraikan perebutan antara kami & atan & taringnya yg kuat. succeed..anak tupai berjaya dilepas.cedera sikit. tapi xpe, masih selamat..

           Setakat ni, happy ending kan? sbb anak tupai berjaya diselamatkan..tapi, after that, aku yang bijak bawak lak anak tupai tu masuk bilik (utk langkah keselamatan dari mr.atan)..n aku letak tepi selimut yg x berlipat. biar selesa sikit, dalam hati aku. pastu, tutup pintu bilik dan keluar…stgh jam lepas tu, aku masuk bilik utk check kondisi pet baru kami tu. dan alangkah sedih & menyesalnya aku..waaa…krn anak tupai tu dah xbernyawa..bukan sbb kesan2 digigit atan, tapi sbb mati kelemasan dlm selimut..mungkin die b’gerak2 & trmasuk dlm kawasan bwh selimut yg sgt kurang oksigen!

Pengajaran :-jgn bela tupai sebab dia berhak hidup bebas mcm binatang lain

p/s: pernah xnampak tupai rentung tergantung kat tiang elektrik? aku pernah…

Advertisements

9 responses

    • part tu memang tak ending nye sampei sekarang ye. Hehe. Kalau tulis mesti ramai nak tolong cari klimaks nye. Agaknye sil ni anti klimak 🙂

  1. janna&nahwanNur : of kos makan durian bwh pokok durian, xkan bawah pokok kelapa kot..y not u all je yg smbung cerita tu..aku nye klimaks tu je la..haha

    geehusni : i termembunuh je, xsengaja…

  2. Pingback: Pengucapan Awam « ::S.I.L.E.N.T.N.U.R.::

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s